Totes les sortides professionals d’un guàrdia de seguretat

La formació d’un guàrdia de seguretat no sol ser gaire apreciada en aquests temps. Molts desconeixen el rol que aquests professionals desenvolupen en diversos aspectes del món actual, però, alguns aconsegueixen percebre el seu valor en descobrir les habilitats amb les quals estan dotats aquests agents per al desenvolupament de les seves funcions, fins i tot quan veuen totes les sortides professionals d’ un Vigilant de Seguretat.

Un guàrdia de seguretat pot patrullar i monitorejar tant en edificis com en espais públics per tal de prevenir o aturar incidents, així com respondre a les alarmes i detenir les persones que representen una amenaça.

De fet, els vigilants de seguretat són peces clau en les organitzacions modernes perquè ajuden a protegir els seus actius i a evitar infraccions, incloent crimins. Això explica, en part, per què hi ha tantes sortides professionals en aquesta carrera.

¿Quines són les sortides professionals d’un Vigilant de Seguretat?

La majoria dels vigilants de seguretat treballen en el sector privat. Moltes empreses els contracten per treballar en bancs, museus, hospitals, edificis, clubs nocturns i botigues.

Les especialitats dels vigilants de seguretat solen abastar des de la prevenció de pèrdues minoristes, passant per l’exercici de guàrdies de vehicles blindats (que protegeixen diners i objectes de valor) fins a assumir el paper d’oficials de vigilància en jornades esportives.

Això sí, conèixer totes les sortides professionals d’un Vigilant de Seguretat és saber que alguns guàrdies són capaços de convertir-se en policies o agents de l’ordre, en general, perquè estudien mentre treballen a temps complet per obtenir una especialització en justícia penal.

sortides vigilants de seguretat

Opcions d’ un professional en la indústria de seguretat

Una de les bondats principals de voler exercir una carrera en la indústria de la seguretat és l’oportunitat de trobar una opció que funcioni per a tu.

Per exemple, si ets és el tipus de persona que sent un fort arrelament als principis ètics i morals, t’encanta ajudar i protegir les persones i, a més tens bon ull per percebre els petits detalls, és possible que tinguis qualitats per ser un bon vigilant de seguretat.

Però, sent honestos, aquest és un terreny bastant extens; doncs per poder convertir-te en un professional i poder treure-li profit a totes les sortides professionals d’un Vigilant de Seguretat, el primer que has de fer és fer un curs on es faci entrega d’un carnet que t’acrediti com una persona amb qualificada per exercir aquesta carrera.

Alguns dels serveis que podràs exercir com a guàrdia de seguretat són:

 • Servei de transport de seguretat (blindats).
 • Servei de resposta davant d’ alarmes.
 • Vigilància amb aparells de raigs X.
 • Vigilància amb gossos.
 • Vigilància del patrimoni històric i artístic.
 • Vigilància en aeroports.
 • Vigilància en vaixells.
 • Vigilància en centres comercials
 • Vigilància en centres hospitalaris.
 • Vigilància en esdeveniments esportius i espectacles.
 • Vigilància en centres d’ internament i dependències de seguretat.
 • Vigilància en instal·lacions nuclears.
 • Vigilància en ports.
 • Vigilància en urbanitzacions, transports, polígons, i espais públics.

vigilants de seguretat exercint sulabor

Altres sortides d’ un Guàrdia de Seguretat professional

La llista de totes les sortides professionals d’un Vigilant de Seguretat és més àmplia, ja que també hi ha la possibilitat que treballis com a escorta privat. Encara que, per a això, has de superar algunes proves similars a les que es realitzen per obtenir el carnet professional que atorguen en els cursos de vigilància.

Amb preparació addicional, les possibilitats per incórrer en altres àrees laborals s’ amplien com per exemple treballar d’ operador en centres de control de videovigilància.

En el cas que siguis un vigilant de seguretat homologat pots aconseguir feina com a porter en discoteques i locals, una tasca que fa un temps enrere no demanava titulació, però que avui dia s’ha regulat en algunes comunitats autònomes i se sol·licita la possessió de carnets professionals.

Com ja ho esmentem, un guàrdia altament qualificat pot arribar a treballar en els cossos i forces de seguretat de l’Estat o ser policia, fins i tot convertir-se en investigador privat, però, ha de comptar amb cert nivell de preparació per aconseguir-ho. A més, haurà de tenir anys d’ experiència en la indústria.

El fet és que el sector de la seguretat pot impulsar-te a aconseguir bones oportunitats en altres camps com el dret i la seguretat pública.

En definitiva, conèixer totes les sortides professionals d’un Vigilant de Seguretat podria ajudar-te a establir en quin camp t’agradaria incórrer perquè tinguis un nord més clar i sàpigues cap a quina direcció anar.

Conclusió

Molts pensen que qualsevol és capaç d’aconseguir una ocupació dins la indústria de la seguretat, però això no podia estar més lluny de la realitat. Treballar com a agent de vigilància no és un objectiu que arribaràs amb només acudir a una empresa i oferir els teus serveis.

Un guàrdia de seguretat ha de comptar amb una bona formació en el camp i, haver superat una varietat de proves fins a obtenir una titulació oficial que validi les seves habilitats per a l’ exercici.

Per tant, no n’hi ha prou només amb saber quines són totes les sortides professionals d’un Vigilant de Seguretat per determinar la senda que vols agafar, també cal formar-se i preparar-se durant anys. I és que la diferència entre un guàrdia professional i una persona que es limiti a “vigilar” és considerable, fins i tot una organització que no presti atenció a aquest detall podria lamentar-lo a mitjà i llarg termini.