Sortides professionals del sector de la seguretat

Com és evident, quan qualsevol persona es planteja dedicar un temps de la seva vida a formar-se, ho fa amb la intenció que aquests coneixements, abans o després i en major o menor mesura, es puguin aplicar. De fet, l’habitual és estudiar per aconseguir unes aptituds i uns coneixements que ens permetin treballen en un lloc del sector. En seguretat hi ha diverses professions; avui veurem quines són les sortides professionals per a un controlador d’accés.

¿Què és exactament un controlador d’accés?

Controlador d’ accés és una professió de la branca de la seguretat especialitzada en comprovar la idoneïtat de les circumstàncies en els punts d’ accés a certs llocs. Després d’això, s’encarrega de fer tot el necessari per a l’admissió i l’accés de qualsevol es produeixi tal com la normativa de l’espai (o, en el pitjor dels casos, la mateixa llei) estableix.

Per a això, es val de coneixements que impliquen, com és lògic, la normativa que concerneix la seva figura en tots els sectors en els quals té presència com a professional. Tanmateix, és molt més el que aquest treballador ha de conèixer, incloent: dret d’ admissió, accions davant riscos, horaris de tancament, tracte amb menors, excepcions, mesures d’ evacuació, actuacions davant perill d’ incendi, coneixements en primers auxilis, tot tipus d’ informació reglada i actualitzada sobre qualsevol aspecte de seguretat…

Ocupació professional controlador accessos

El que es busca d’ aquest professional és que sigui capaç de defensar-se i d’ aplicar les tècniques més adequades per evitar o tractar situacions de conflicte o violentes, donar resposta a situacions en la qual béns i persones estiguin en risc. Per a això es requereix, també, de formació pràctica.

Només d’aquesta manera serà possible actuar correctament en les situacions en què la figura d’aquest professional té sentit i/o és necessària.

¿On treballen els controladors d’accés?

Sabent una mica més com és la figura del controlador d’accés segur que se’t venen al cap algunes sortides laborals. En qualsevol cas, et comptem nosaltres quins són tots els llocs als quals pots optar si et decideixes per fer aquesta formació de la branca de la seguretat.

Un controlador d’ accés pot ser contractat tant per concurs oposició per tenir un lloc en un organisme públic com per una empresa privada. En aquest darrer cas, saber que hi ha empreses que es dediquen exclusivament a oferir serveis de seguretat o bé que, en qualsevol empresa, sigui del tipus que sigui, es contracti un professional per a aquest lloc, de manera que s’ encarregui de les entrades i sortides.

Alguns exemples són:

 • Qualsevol edifici públic (ajuntament, ministeris, consum, hisenda, jutjats…)
 • Pàrquings
 • Salons d’ esdeveniments
 • Concerts i festivals
 • Centres comercials
 • Edificis d’ oficines
 • Esdeveniments d’ esport
 • Construccions
 • Sales de festa
 • Discoteques
 • Comunitats de veïns
 • Festes privades

En definitiva, qualsevol situació en la qual hi hagi un flux de gent i es n’adonin unes pautes que han de revisar ser complertes.

Ara que ja coneixes una mica millor la figura d’un controlador d’accés, i la pots compartir amb els teus coneguts més propers, no dubtis en contactar amb nosaltres si estàs interessat a encaminar el teu futur laboral per la via de la seguretat