Les portes que obriran el curs de l’observador d’explosius

Cada vegada són més les empreses que necessiten els serveis d’un vigilant d’explosius. I és que protegir, emmagatzemar, transportar i distribuir aquestes substàncies perilloses no és un rol que pugui assumir un guàrdia ordinari. Es requereix de molta capacitació tècnica per poder optar per aquesta feina, de fet, per convertir-se en un galant del sector és imprescindible immiscuir-se en un curs de vigilant d’explosius.

En compensació, formar-se com a agent de vigilància d’explosius podria canviar la teva vida: ser part d’aquest gremi és una elecció professional intel·ligent que elevarà el teu estatus a un nivell més competitiu i t’obrirà les portes cap a l’èxit.

¿Quines oportunitats tindràs a l’apuntar-te en un curs de vigilant d’explosius?

vigilant d' explosius fent la seva feina

Un treball com a guàrdia de seguretat d’explosius et permetrà aconseguir l’impuls que sempre has desitjat. Alguns no s’ imaginen les oportunitats que se’ ls poden presentar en obtenir una capacitació professional en la manipulació d’ aquests artefactes.

A continuació comentarem per què el curs de vigilant d’explosius és una proposta temptadora que, a més de preparar-te per a una tasca especial i emocionant, et deixarà el camí enlairat per a l’assoliment de les teves metes com a professional de la seguretat.

Empreses importants disposades a contractar els teus serveis

Les empreses de seguretat privada tenen la peculiaritat de contractar persones amb poca o cap experiència en el camp de la vigilància per després capacitar-les. No obstant això, aquest no sol ser el cas dels vigilants d’explosius: les organitzacions prefereixen fer-se amb els serveis d’algú amb experiència que garanteixi resultats òptims i altament eficients.

I no és per a menys, els càrrecs per a aquests treballadors són demandats en entorns molt importants que exigeixen un alt nivell d’eficiència. Per exemple, aerolínies i fabricants d’avions, empreses de construcció, la indústria del gas i del petroli, fins i tot a l’exèrcit.

Tenir el certificat d’un curs de vigilant d’explosius a les teves mans, podria traduir-se com una entrada directa a una indústria de gran importància, però a través d’una empresa de seguretat.

I és que a Espanya aquests guàrdies només es poden contractar mitjançant una empresa de seguretat. Fins i tot, els serveis d’aquestes companyies són molt sol·licitats per l’administració pública seguint ordres de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat en diferents sectors.

Una indústria en alça

Mentre altres indústries segueixen reduint-se, les empreses de seguretat privada segueixen guanyant terreny i contractant més i més persones. Avui dia, hi ha al voltant de 100 mil agents de seguretat treballant a Espanya i, segons l’Oficina d’Estadístiques Laborals, el creixement del sector és d’aproximadament 5%, a més es preveu que continuarà augmentant en els anys vinents.

Cal dir que el creixement laboral mitjà per a aquesta indústria és una de les més estables. Dit això, imagina oferir un valor afegit en aquesta indústria que va en alça, convertint-te en un vigilant d’explosius altament qualificat, aniries un pas endavant en aquesta professió.

La raó és simple; saber manipular artefactes explosius i comprendre com funcionen aquestes substàncies, et convertirà un actiu valuós per a qualsevol empresa.

Apropament als organismes de seguretat de l’ Estat

Una cursa d’oficial de la policia no és per a qualsevol. Començar com a guàrdia de seguretat i realitzar un curs de vigilant d’explosius pot ensenyar-te més sobre l’exercici de protegir les persones, la propietat privada i manipular substàncies perilloses, però, no és garantia que vas a tenir un lloc assegurat en algun organisme de seguretat de l’Estat.

El que sí que no podem negar és que rebre capacitació tècnica i psicotècnica en el maneig d’explosius, podria refermar el teu currículum i acèrcat a les teves aspiracions de fer-te amb un lloc dins de les forces policials.

Salari més competitiu

Mentre més formació, més possibilitats hauràs d’obtenir un salari competitiu com a guàrdia de seguretat. Els salaris en aquesta indústria solen ser proporcionals a la teva qualificació i categoria.

De manera que la formació que rebis en un curs de vigilant d’explosius és indispensable per a les teves expectatives salarials. Encara que en el sector privat, el salari depèn de l’ empresa en la qual treballis.

La xifra mínima que ha de guanyar un vigilant capacitat en el maneig d’aquests artefactes a Espanya, si se li inclou plus transport i plus vestuari, és de 1200€ mensuals.

Pot semblar poc, però moltes empreses de seguretat ofereixen paquets de beneficis decents que poden incloure plans mèdics, dentals i vacances pagades, per exemple. De fet, la suma podria augmentar als 1500€ conforme a la teva experiència i al que estigui disposat a pagar l’empresa privada pels teus serveis.

No obstant això, com a agent de vigilància d’explosius existeix la possibilitat que factures el doble del que guanya un guàrdia de seguretat en el sector públic, el salari del qual -en general- ronda els 700€ i 900€. La clau també està en aconseguir feina en empreses que ofereixin paquets d’ocupació més generosos.

Conclusió

Ja un cop coneixes les portes que t’obrirà el curs de vigilant d’explosius, cal preguntar-se si mereix la pena apuntar-se en curs de vigilant d’explosius. Doncs, tot dependrà de les teves aspiracions i de la teva vocació per la seguretat.

Convertir-te en un expert en la manipulació d’aquests artefactes pot tenir un gran valor cabdal i vocacional per a tu; ja sigui que ho consideris com una elecció professional emocionant, una oportunitat per contribuir amb la seguretat de la humanitat o com un trampolí per assolir altres objectius.

Qualsevol perspectiva que tinguis sobre aquesta carrera, pot col·locar-te en la senda de l’èxit. Però, el primer pas per encaminar-te en aquest gremi és la fi satisfactòria del curs i tenir ganes de seguir creixent com a professional de la seguretat.

¿Aquest és el teu cas? Et tenim bones notícies perquè a Wakeful tindràs l’oportunitat d’apuntar-te en el curs de vigilant d’explosius.